DISTRIBUIȚI

Aproximativ 4.000 de tineri sunt aşteptaţi, să-şi petreacă vacanţa de vară, în cele trei centre de agrement, de la Eforie Nord, Eforie Sud şi 2 Mai, ale Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa.

Prima serie, de 80 de copii, va veni în data de 2 iunie la Centrul de Agrement 2 Mai.

„Avem centrul Luminița de la Eforie Nord, care are o capacitate de 200 de locuri, centrul New Paradise de la Eforie Sud, 460 de locuri și centrul de agrement 2 Mai, care are o capacitate de 240 de locuri“, afirmă directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon.

Preţul unui sejur de șase zile cazare şi trei mese pe zi, este de 474 de lei, adică 79 lei pe zi, de persoană.

În cele trei centre sunt disponibile 900 de locuri.

„După o iarnă extrem de grea, gradul de deterioare a fost unul mai mare față de anii trecuți, dar eforturile colegilor mei fac ca la 1 iunie aceste tabere să fie deschise“, a mai subliniat Mariana Solomon.

Zilele acestea, DJST așteaptă comisia care va acorda și avizele sanitare necesare funcționării centrelor de agrement pentru tineri.

De asemenea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa pune la dispoziţie 293 de locuri gratuite în taberele de pe litoral, pentru tineri cu nevoi sociale şi pentru tineri cu diferite dizabilităţi.

Astfel 57 de locuri sunt pentru tabere sociale şi 236 de locuri pentru desfășurarea de tabere pentru persoane cu dizabilitati.

„Sperăm că este atractiv ceea ce noi le-am pregătit acestor tineri. Există spații pentru activități sportive, există terenuri amenajate, există aparate de fitness, vor fi organizate discoteci, focuri de tabără. Avem și oferte cu partenerii noștri la prețuri accesibile pentru excursii, pentru distracție. Avem și tabere naționale și tabere sociale inclusiv pentru persoanele cu dizabilități“, afirmă directorul executiv al DJST Constanța.

Dosarele de candidatura se depun la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta până în data de 31 mai 2017, urmand a fi centralizate, verificate si aprobate in limita locurilor disponibile.

Un material realizat de Aurelia MIERLUȘ