DISTRIBUIȚI

Vremea va deveni instabilă, în Dobrogea, în următoarele două zile. Cerul va fi predominant noros şi vor fi posibile averse.

Vântul va sufla moderat, iar seara şi dimineaţa va fi ceaţă.

La noapte, minimele termice se vor situa între 10 și 14 grade Celsius, iar maximele de vineri vor oscila între 17 și 21 de grade, cu cele mai mici valori pe litoral, unde va ploua slab.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru toată țara, până sâmbătă seara, la ora 23.00.

Astfel, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În după-amiaza zilei de miercuri (24 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (24/25 mai) astfel de fenomene vor fi frecvente în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Joi, vineri și sâmbătă (25, 26 și 27 mai) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, centrul și estul teritoriului și în toată zona montană.

Se vor înregistra cantităţi de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.