DISTRIBUIȚI

Mulți dintre dumneavoastră ați observat probabil că, în ultima perioadă, WhatsApp și-a modificat din nou aspectul pe ici pe colo, iar în bara de instrumente și-a făcut apariția și noua funcție denumită „pin“. La ce folosește aceasta? Simplu! Vă ajută să prioritizați anumite conversații în detrimentul altora.

Sigur, pentru a nu fi bruiați tot timpul de notificări există și funcția Mute, însă opțiunea Pin vă dă posibilitatea să alcătuiți un clasament de trei conversații pe care doriți să le vizionați cu precădere când folosiți aplicația de mesagerie.

Astfel, dacă aveți grupuri sau contacte foarte active care vă irită cu volumul mare de postări, cu funcția pin veți scăpa de stres. Acestea vor rămâne undeva în josul listei, permițându-vă astfel să le ignorați oricât doriți.

Funcția pin a devenit accesibil deocamdată doar utilizatorilor de telefoane cu sistem de operare Android, însă este posibil ca în curând să fie disponibilă și pentru iOS.

„Cu funcția pin nu va mai trebui să vă faceți griji și să căutați o conversație anume într-o listă lungă de grupuri și contacte enervante. Puteți plasa în capătul listei conversațiile cu membrii familiei, prietenii cei mai buni, etc“, spun cei de la WhatsApp.

Pentru a duce o conversație către partea de sus a listei este suficient să o selectați și apoi să apăsați butonul pin din bara de sus.
maxresdefault
Totodată, selectarea unei conversații din listă vă permite s-o treceși pe modul Mute sau să o arhivați. Pentru a elimina un contact sau un grup din lista prioritară este de ajuns să urmați aceiași pași: selectați și apăsați butonul pin.

WhatsApp testează în acestă perioadă și una dintre cele mai râvnite funcții din era internetului și anume opțiunea „unsend“, care permite anularea unui mesaj după ce a fost trimis.