DISTRIBUIȚI

Mai mulți tineri din România, dar și din străinătate vor merge, începând de săptămâna viitoare, cu bicicletele și bărcile aproximativ 400 de kilometri în încercarea de a înconjura Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD) într-un prim tur de acest gen organizat vreodată, informează Agerpres.

Ideea realizării turului RBDD cu bicicletele și bărcile aparține lui Ștefan Constantin, în vârstă de 43 de ani, care de aproape cinci ani le oferă servicii turistice oaspeților comunei Jurilovca.

„De-a lungul timpului am mai făcut părți din acest traseu, dar legat nu l-am parcurs niciodată. Plecarea va fi din Jurilovca săptămâna viitoare, iar timp de o săptămână vom parcurge circa 400 de kilometri pe traseul Jurilovca — Tulcea — Chilia Veche — Periprava — Letea — Sulina — Sfântu Gheorghe — Ciotica — Gura Portiței — Chituc — Vadu — Sinoe — Histria — Jurilovca”, a declarat, pentru Agerpres, Ștefan Constantin.

În urmă cu aproape un an, el a mai încercat să parcurgă acest traseu, însă partenerii de excursie au renunțat la experiment.

„De data aceasta vom fi șapte persoane cu experiență în ciclism. Un traseu lung are avantajul că poți bifa tot ce este interesant în Deltă — pădurea Letea, orașul Sulina, satul Sfântu Gheorghe, ghiolurile, canalele, Dunăre, Marea Neagră, ariile naturale protejate”, a mai spus Constantin.

El a menționat că traseele de o săptămână petrecute pe bicicletă și în bărci în natură sunt normale pentru turiștii din străinătate.

„Turiștii români nu sunt dispuși să plătească pentru un asemenea traseu. Ei cer doar informații. În schimb, turiștii străini sunt obișnuiți cu acest tip de vacanțe”, a precizat Ștefan Constantin.

Turul RBDD cu biciclete și bărci va începe pe data de 26 mai și se va încheia în prima zi a lunii viitoare, fiind singura experiență de acest tip din 2017.

(foto ilustrativ – sursa: sorin.sfirlogea.com)