DISTRIBUIȚI

Iubitorii sporturilor de vară sunt aşteptaţi la Techirghiol, la începutul lunii iunie, la Festivalul Naţional al Sporturilor Nautice şi pe Plajă.

Pregătirile pentru eveniment au început deja, ne-a mărturisit preşedintele Clubului Nautic Român, Andreea Mihăescu, în Interviul Dimineții, la Radio Constanța.

Ea a mai spus că evenimentul este dedicat şi amatorilor, pentru ei fiind organizate şi cursuri de iniţiere.

„Vom avea cursuri de inițiere pentru începători, pentru a putea participa chiar și cei neinițiați la competiții. Urmează competițiile, iar serile se vor încheia cu festivități de premiere și cu petreceri pe plajă. Sunt 13 discipline sportive pe care noi le promovăm în cadrul acestui eveniment, discipline pe apă și pe nisip, yachting, windsurf, kiteboarding, stand-up paddle, aquathlon, kaiac polo, kaiac, iar pe nisip, trasul la parâmă, aruncarea bandulei la punct fix. Sunt jocuri marinărești, pentru că trebuie să le aducem și pe acestea în față. Mai vorbim despre volei pe plajă, badminton și oină pe plajă, pentru că este sportul național și credem că trebuie promovat și el“, afirmă Andreea Mihăescu.

Pentru că startul festivalului se dă de Ziua Copilului, organizatorii au pregătit şi surprize pentru cei mici, mai spune Andreea Mihăescu.

„Vom avea un concurs de zmee, care este inițiat și condus de cercul de navomodelism al Palatului Copiiloe din Constanța. Oricine își poate construi un zmeu și să vină să participe la această competiție. Tot pentru Ziua Copilului, Teatrul de Păpuși Căluțul de Mare din Constanța va oferi un spectacol pentru cei mici“, a mai completat Andreea Mihăescu, la Radio Constanța.

Festivalul Naţional al Sporturilor Nautice şi pe plajă se desfăşoară între 1 şi 4 iunie, în Baza Nautică de la Techirghiol, a Clubului Nautic Român.

Radio Constanţa este partener media al evenimentului.