DISTRIBUIȚI

Constănțeanul Alex Florea consideră că locul 7 pentru România la Eurovision 2017 este unul „onorabil”, la rândul său Ilinca afirmând că votul la care trebuie să se raporteze ei este cel al publicului, care i-a pus în Top 5 al televotului competiției cântecului european.

Reprezentanții României au vorbit pentru Agerpres despre experiența lor la Kiev și despre votul juriului, respectiv al publicului din finală.

„Ni se pare că am luat un loc onorabil, ținând cont că am fost printre favoriții publicului — însemnând locul cinci Asta ne bucură foarte tare și pentru noi asta contează. Ni se pare că am luat un loc foarte bun”, a declarat Alex Florea.

El a remarcat diferența dintre votul juriului și votul publicului, acordate României pentru piesa „Yodel It!”.

„Ni se pare un lucru extraordinar din partea publicului. E clar că din partea juriilor am fost trași în jos, iar asta s-a văzut, dar suntem extraordinar de mulțumiți pentru voturile primite din partea publicului, căruia trebuie să îi mulțumim din suflet”, a spus el, remarcând votul din diaspora.

În ceea ce privește prestația pe scena de la Kiev, sâmbătă, Alex Florea, a apreciat că „a fost cea mai bună ca energie”.

„Poate au existat mici falsuri, dar asta nu mai contează. Contează că publicul ne-a apreciat”, a punctat el.
La rândul său, Ilinca Băcilă a vorbit despre experiența de două săptămâni la competiția cântecului european.

„‘Arată bine tot timpul!’ Trebuie să te machiezi tot timpul, că mereu sunt camere — asta am învățat”, a spus ea cu umor.

Ea a vorbit și despre faptul că această competiție a făcut-o să se maturizeze.

„A fost o experiență foarte frumoasă, dar în același timp foarte grea, foarte dificilă. Cred că în astea două săptămâni m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani”, a spus Ilinca.

De asemenea, și ea a remarcat importanța votului publicului. „Consider că la ce trebuie să ne raportăm este votul publicului, care este majoritar, iar dacă în public am fost Top 5, este incredibil”, a punctat Ilinca.

Portugalia, reprezentată de Salvador Sobral, a câștigat Eurovision 2017 cu piesa cu „Amar Pelos Dois”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Centrul Internațional de Expoziții din capitala Ucrainei.

Portugalia a primit 758 de puncte.

Discuții

comments