DISTRIBUIȚI

Armata rusă a observat, astăzi, deasupra Mării Negre, o dronă militară americană de gabarit mare, de tip RQ-4 Global Hawk, afirmă surse militare şi diplomatice citate de presa rusă.

„De data aceasta, armata rusă nu a detectat un avion de patrulare Poseidon al Forţelor Navale americane îndreptându-se spre frontiera Rusiei, ci o dronă strategică de recunoaştere americană de tip RQ-4 Global Hawk, care zbura la altitudine mare spre frontiera Rusiei”, au declarat surse citate de site-ul agenţiei Tass.

Deocamdată, nu este clar dacă Rusia a trimis avioane de vânătoare pentru interceptarea dronei americane.

Marţi, Rusia a trimis avioane de vânătoare Suhoi-30 pentru interceptarea unui avion de recunoaştere american P8A Poseidon care zbura deasupra Mării Negre şi se îndrepta spre frontiera Rusiei.

Astăzi a început în Marea Neagră un amplu exercițiu militar, la care ia parte și USS Oscar Austin, una dintre cele mai performante nave de război a flotei americane. De asemenea, Forțele Navale Române participă cu fregata Regele Ferdinand, dar și cu două dragoare maritime.

Exercițiul are și o componentă aeriană, asigurată de două avioane de vânătoare tip MiG 21 LanceR, dar și două aeronave tip Typhoon ale Royal AirForce.