DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) vrea să recupereze bunurile pe care le-a dat ani de zile Fundaţiei „Fantasio“.

De-a lungul timpului, Consiliul Judeţean a acordat sume importante Fundaţiei, care, la un moment dat administra inclusiv Pavilionul Expoziţional Constanţa.

Finanţarea fundaţiei a ajuns şi în atenţia oamenilor legii, DNA şi Curtea de Conturi reclamând prejudicii de milioane de lei.

Din cauza unei datorii a Fundaţiei, CJC a fost chiar în pericol să piardă Pavilionul Expoziţional.

În acest moment, portalul instanţelor de judecată consemnează sute de dosare ale Fundaţiei, care, însă, nu mai are nici o legătură cu Consiliul Judeţean.

Acesta încearcă acum recuperarea bunurilor de la Fundaţie şi să se regleze administrativ.

Mai mult, Fundaţia a fost una dintre supapele prin care s-au sifonat banii publici ai constănţenilor – susţine Claudiu Palaz, vicepreşedintele CJC.

„Fundația nu mai are sediu. Chiar o să ne aplecăm în mod mai afundat asupra acestei fundații. Nu trebuie să lăsăm doar la mâna instanței rezolvarea acestor probleme legate de Fundația Fantasio. Noi și administrativ trebuie să ne reglăm cu bunurile pe care le are această fundație, știți bine că banii au fost dați de la CJC, bunurile pe care le are Fundația Fantasio sunt ale Consiliului Județean. Noi trebuie să reglăm aceste lucruri pentru a intra în posesia lor. Fundația Fantasio a fost una dintre supapele prin care s-au sifonat banii publici ai constănțenilor“,
a spus vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, pentru Radio Constanța.

Un material realizat de Dana LEBED

Discuții

comments