DISTRIBUIȚI

Singurul medaliat olimpic din istoria românească a nataţiei, Răzvan Florea, a fost astăzi invitatul dimineţii la Radio Constanţa.

În cei 4 ani de la înfiinţare, Clubul constănţean Atena Sport a trecut de la înot de iniţiere, la înot de performanţă, iar primii campioni au început să apară.

De asemenea, a fost dezvoltat şi segmentul de triatlon, a precizat Răzvan Florea:

„Avem un nucleu de sportivi foarte buni care, de la an la an cresc în adevărata performanță. Avem campioni naționali încă de la 10 ani, 11, 12. Avem și câțiva cadeți. Decanul de vârstă este Sebastian Tulea care are 16 ani. Am dezvoltat și segmentul triathlon. Pe lângă Antoanela Manac mai avem și câțiva copii de perspectivă care au între 11 și 16 ani. Așteptăm să crească și să ne mândrească și ei cu performanțele lor“.

În calitate de consilier municipal, Răzvan Florea a vorbit despre construcţia Sălii Polivalene din Constanţa, de 5.000 de locuri, promisă de municipalitate.

Lucrările ar putea începe curând, iar finanţarea pentru acest proiect va veni în proporţie covârşitoare de la Guvern.
Cât priveşte situaţia Stadionului Farul, aceasta rămâne incertă:

„Este un proiect deja avizat. Probabil că anul viitor se va demara și, cel mai probabil, construirea lui va dura 2 ani. Important este să vedem primii pași făcuți, iar în 2019 – 2020, constănțenii să se bucure de o nouă sală polivalentă. Din păcate, stadionul Farul nu arată cel mai bine în momentul de față. Acest stadion nu aparține autorităților locale. Din câte știu, aparține Ministerului Tineretului și Sportului. Am avut o tentativă de a-l lua în administrația locală, dar nu s-a reușit anul trecut. vom vedea pe viitor ce se va întâmpla!“