DISTRIBUIȚI

Magia Science Fiction fascinează generaţii la rând. Părinții au ajuns să-și boteze copiii, inspirați de personajele seriei Războiul Stelelor: Luke Skywalker, Han Solo sau Prinţesa Leia.

Leia, Han, Luca și…R2-D2. Sunt prenume purtate de 1.459 de peruani, inspirate de personajele din saga Star Wars, relatează France Presse, care citează autorităţile de la Lima.

Prenumele cel mai popular este Leia, purtat în film de prințesa interpretată de actriţa americană Carrie Fisher. 533 de femei din Peru poartă acest prenume.

Pentru bărbați, cel mai popular este prenumele lui Han (Solo), interpretat de Harrison Ford. 365 de peruani îi poartă numele. Nu a fost uitat nici Orson (Orson Callan Krennic), directorul diviziei de cercetare avansată care se ocupa de construirea Stelei Negre (Black Star). 210 bărbați se numesc Orson.

Se numesc Luca 198 de peruani. Părinții au ales prenumele pentru copiii lor inspirați de cavalerul Jedi Luke Skywalker, interpretat de Mark Hamill.

La 40 de ani după lansarea primului episod al seriei ‘Războiul Stelelor’, în 1977, este omagiat și robotul R2-D2. 20 de copii au fost botezaţi cu acest prenume.

Însă răufăcătorii seriei nu au avut success, comentează France Presse.

Filmul lui George Lucas are chiar și o zi mondială: 4 mai.

Discuții

comments