DISTRIBUIȚI

Un pui de ren de la Microrezervația din Constanța s-a născut în ajunul zilei de 1 mai, o adevărată surpriză pentru turiștii de pe litoral care au inaugurat noul sezon de distracție. Micuța vedetă a apărut pe lume în același timp cu puii de mistreț de baltă,de capră berberă, dar și cu bobocii de gâscă de Nil. Muzeograful Anca Mihai a declarat pentru Radio Constanța că natalitatea crescută la animalele și păsările din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este o dovadă că acestea se simt bine, la fel ca în mediul lor natural.

„De regulă, se naște cam cu o lună mai târziu în mediul natural, în luna iunie, dar în captivitate se modifică de obicei comportamentul la majoritatea speciilor, așa cum este și cazul renilor. Astfel, s-a întâmplat să apară cu o lună mai devreme“, spune muzeograful Anca Mihai.

Tot dumneai este de părere că micuțul abia venit pe lume va fi sezonul acesta mascota Microrezervației din Constanța. Puiul de ren nu a primit încă un nume, însă în curând, cei care au grijă de el la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se vor gândi ce apelativ i se potrivește cel mai bine.

Muzeograful Anca Mihai ne mai dă o veste bună.

pui de ren la microrezervatie

„A crescut natalitatea, un lucru îmbucurător, iar acest lucru s-a întâmplat la câteva specii. Este vorba despre reni, despre porcii mistreți, despre oaia cu coamă și dintre păsări, despre gâsca de Nil“, a mai dezvăluit Anca Mihai, pentru Radio Constanța.

Tot în acest sezon estival turiștii vor putea vedea la Microrezervația din Constanța și sturioni. Aceștia sunt găzduiți în bazinul din sera cu flori din cadrul Microrezervației. Tot aici puteți admira și frumoasele exemplare de crapi japonezi.

Un material de Silvia PASCALE

Discuții

comments