DISTRIBUIȚI

Prin tradiție, românii sărbătoresc ziua de 1 Mai la grătar, iar constănțenii nu fac în niciun fel excepție.

În municipiul Constanța, doar trei zone sunt amenajate pentru picnic: lângă Doraly Mall, în cartierul Poarta 6 şi în apropierea străzii Badea Cârţan.

Aici sunt montate grătare, mese şi bănci.

Dacă plănuiţi să ieşiţi la iarbă verde în afara Constanţei, puteţi alege pădurile de la Valu lui Traian, rezervaţia Fântâniţa de la Murfatlar, pădurea Comorova de la Olimp, pădurea de la Cheile Dobrogei sau pădurea Hagieni.

Atenţie, însă! Reprezentanţii Gărzii de Mediu vor patrula în aceste zone, asigurându-se că cei care ies la picnic respectă regulile de bază: păstrează curăţenia, nu poluează apele şi nu lasă focul nesupravegheat.

În caz contrar, amenzile ajung şi la 3.000 de lei, pentru aprinderea focului în alte locuri decât cele special amenajate.

„Amenzile sunt destul de mari. De la 1.000 până la 3.000 de lei pentru persoane fizice. Până la urmă scopul nu este să aplici sancțiuni, ci contează mai mult efectul. Cel mai important este să nu lăsăm urme după noi acolo unde am ieșit în natură. În zonele neamenajate, poate primăria nu adus acolo containere pentru colectarea deșeurilor, dar asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm gunoiul acolo. În Constanța nu sunt foarte multe locuri amenajate. Sunt doar 3, în zona Doraly, în Faleză Nord și în zona Badea Cârțan”, a explicat Adina Staicu, de la Garda de Mediu Constanța.