DISTRIBUIȚI

Este aglomeraţie pe DN 1, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Din cauza numărului mare de autoturisme s-a creat aglomeraţie pe DN 7 , Piteşti – Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii argeşene Bascov. Pe DN 1, Ploieşti – Braşov, există aglomeraţie pe sensul de urcare, la Comarnic, Sinaia şi Buşteni.

Pentru evitarea ambuteiajelor de pe DN 1, dacă va fi cazul, poate fi utilizată ruta alternativă DN 1A, Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele. De asemenea, în zona Bran, Moeciu se poate ajunge pe autostrada A 1 Bucureşti-Piteşti, după care DN 73, Piteşti – Braşov, mai uşor decât pe traseul DN 1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal, DN 73A, Predeal – Râşnov, DN 73, Râşnov – Bran – Moeciu.

Amintim că potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 8.00 – 20.00, pe DN 1E, pe sectorul cuprins între Kilometrii 17 şi 21, în judeţul Braşov, circulaţia rutieră va fi întreruptă. Măsura este luată de autorităţi pentru a permite desfăşurarea competiţiei automobilistice „Campionatul naţional de viteză în coastă”, prima etapă, 2017.