DISTRIBUIȚI

La Medgidia începe, vineri (28 aprilie), Festivalul Internaţional de Jocuri şi Reconstituiri Istorice „Dapyx”.

Până pe data de 1 mai, pe Stadionul Municipal „Iftimie Ilisei”, vor avea loc demonstraţii de luptă, ateliere tematice şi concerte.

Denumirea festivalului readuce la viaţă numele regelui Dapyx, care a murit apărându-şi teritoriile, în luptele geto – romane din anii 29 – 28.

Unicitatea evenimentului constă în diversitatea epocilor istorice reconstituite: Antichitate, Evul Mediu şi epocile Modernă şi Contemporană.

Iubitorii de spectacole vor fi încântaţi să participle pe stadion la reprezentaţiile asociaţiilor de reconstituire istorică, dar şi la concertele cu artişti consacraţi, care se vor desfăşura în fiecare după-amiază şi seară.

Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice Dapyx 2017 va începe cu o paradă de peste 700 de persoane, condusă de Fanfara Militară și peste 230 de luptători antici și medievali, gladiatori, legionari romani, războinici daci și dorobanți cât și soldați din Primul Război Mondial.

Parada Festivalului se va desfășura vineri, 28 Aprilie de la ora 18:00 – cu punct de plecare din Piațeta Decebal.

Prima seară va fi dedicată folkului. Pe scenă se vor afla Provincialii, Ducu Bertzi & Compania, Marius Bațu și Folk & Rock Company.

A doua seară, scena îî va găzdui pe cei de la Pasărea Rock, Iris și Cargo.

Duminică, 30 aprilie, seara va fi dedicată folclorului. Orchestra Valahia, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Laura Lavric și Lavinia Goste.

Luni 1 mai, pe scenă se vor afla Feli, Smiley & Band, Carla’s Dreams și Voltaj.

festival Medgidia