DISTRIBUIȚI

Serviciul Public Județean Salvamont Prahova transmite că riscul de avalanșă la altitudini de peste 1.800 de metri este mare, în condițiile în care, în ultimele zile, a nins abundent, iar stratul nou de zăpadă este instabil.

Potrivit unui comunicat al Salvamont transmis, astăzi, de Prefectura Prahova, în zona montană a județului se înregistrează risc mare de avalanșă, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 1.800 de metri, și risc însemnat (gradul 3) la altitudini sub 1.800 de metri.

„Stratul nou de zăpadă este puțin stabilizat și cu coeziune slabă cu cel aflat dedesubt. Pe văi sunt depozite însemnate, declanșarea avalanșelor este posibilă chiar și la slabe supraîncărcări, pe pante suficient de înclinate, fiind posibile și declanșări spontane”, se arată în comunicatul citat.

Salvamontiștii reamintesc, de asemenea, că toate traseele montane interzise în sezonul de iarnă din Munții Bucegi, Baiului și Ciucaș rămân închise.

„Sfătuim turiștii să nu se aventureze în aceste zone, pentru a evita riscurile inutile, iubitorii muntelui putând face drumeții pe traseele marcate aflate la baza muntelui deschise tot timpul anului”, precizează Salvamont.