DISTRIBUIȚI

Sună sirenele în județul Constanța!

Pompierii ISU Dobrogea amintesc locuitorilor județului Constanța că marți, 18 aprilie, între orele 10:00 și 15:00, se va derula un exercițiu de verificare a sirenelor electronice și electrice.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. În municipiul Constanța există 68 de sirene electrice și electronice, repartizate în toate zonele orașului. Și în judeţul Tulcea vor suna, marți, alarmele, în cadrul exercițiului IGSU de verificare a sistemului de alertă a populației în caz de dezastre.

Nu uitați că este doar un exercițiu și nu intrați în panică la auzul sirenelor!

Cele 7.000 de sirene care dau alarma în Bucureşti şi în toate judeţele ţării vor suna începând de mâine până vineri, inclusiv. În acest interval, vor fi testate alternativ, între orele 10.00 şi 15.00. Oamenii vor auzi semnalul de alarmare, care este compus din cinci sunete, fiecare având o durată de 16 secunde. Este cel mai mare exerciţiu de testare organizat în ultimii ani şi urmăreşte să verifice dacă alarma este sesizată de toată populaţia din ariile de acoperire, a explicat secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

Discuții

comments