DISTRIBUIȚI

Peste 1.200 de sportivi profesionişti şi amatori se vor alinia la startul Maratonului Nisipului, duminică, în staţiunea Mamaia.

Sunt de 10 ori mai mulţi participanţi faţă de prima ediţie a evenimentului, care a avut loc acum 4 ani, a declarat astăzi, în Interviul Dimineţii, preşedintele Asociaţiei Sana Sport, Daniel Antonaru.

„Principala noutate este numărul mare de participanți. Estimăm la start undeva la 1.200 de participanți per total eveniment. Și la această ediție avem participare numeroasă internațională, din Suedia, Slovacia, Rusia, Germania, din Republica Moldova sunt cei mai numeroși, de asemenea din Statele Unite și din Italia“, a spus Daniel Antonaru.

El a mai precizat că evenimentul va avea două componente: competiţia propriu-zisă şi o cursă umanitară.

„Practic, întreaga competiție este împărțită în două evenimente: cel competitiv, unde avem trei probe, cursa de 10 kilometri, cursa de semimaraton- 21 de kilometri și proba regină – maratonul 42 de kilometri și 195 de metri. De asemenea, în partea cealaltă avem cursa Family Run, o cursă distractivă prin care promovăm alergarea ca sport de masă, ca sport de familie. La această cursă startul va fi la ora 12:00, iar la primele start comun la ora 10:00“.

Radio Constanţa este co-organizator al evenimentului.