DISTRIBUIȚI

Doi tineri din Constanța au adus în centrul orașului capsula fericirii. O capsulă unde poți experimenta starea pe care o trăiește orice copil în pântecul mamei. Aparatul imită condițiile intrauterine de temperatură, dar și pe cele de plutire. În țară mai sunt doar patru astfel de capsule, în care te reîntorci la starea perfectă, susțin specialiștii.

Alexandru Roman și Crina Voicu sunt tinerii care au adus la Constanța capsula în care poți experimenta terapia prin plutire, o tehnică perfecționată în străinătate încă din anii 70. Terapia a fost studiată știintific în SUA și Suedia, iar rezultatele au demonstrat că reduce semnificativ durerea și stresul.

Terapia prin plutire sau izolarea senzorială presupune reducerea stimulilor externi, iar faptul că omul plutește deasupra apei, dispărând gravitația, face ca sistemul endocrin să înceapă să secrete acele substanțe de mult uitate.  După doar o oră de plutire, oamenii se întorc la starea perfectă, spune Alexandru.

Cei care au plutit în această capsulă au povestit că s-au simțit ca în pântecul mamei. O oră de plutire echivalează cu șase ore de somn profund. Datorită nivelului mare de sare din apă, bazinul creează un mediu cu gravitate zero, arată studiile. Terapeutul și nutriționistul Crina Voicu a fost printre primii care au testat aparatul.

 

Un reportaj de Silvia Pascale

Discuții

comments