DISTRIBUIȚI

O navă cargo încărcată cu laminate a rămas împotmolită, ieri, la ieşirea din portul Constanţa. Trei remorchere au încercat în zadar să o scoată din nisip.

UPDATE – Comunicat al Administrației Porturilor Maritime Constanța

Duminică, 5 martie 2017, nava Caledonia, pavilion Malta, cu o lungime de 188.3m, după plecarea din dana 35/36, a atins uscatul cu prova în jurul orei 11.00 și a rămas într-o poziție statică în bazinul portuar în dreptul danelor Ro4/Ro5 și 39.

Nava Caledonia este încărcată cu 10.678 tone de laminate. A fost efectuată o inspecție subacvatică la navă, care a durat aproximativ o oră.

Duminică seara, după ora 21.30, a început descărcarea unei cantități de până la 1.000 tone marfă, pentru a permite mutarea navei.

Această operațiune este menită să ușureze manevrele de mutare a navei într-o dană sigură, potrivită pentru reîncărcare și plecarea în condiții de siguranță.


Cargoul de mărfuri generale Caledonia, cu pavilion maltez și port de înregistrare Valetta, a eșuat ieri, în Portul Constanța.

Nava care are un deplasament de 35.000 TDW a rămas împotmolită exact în dreptul danei Ro Ro 5, pescajul ating aproape zece metri adâncime și depășind cu mult limita admisă.

Cargoul este încărcat cu ţevi de fier. Redactorul Radio Constanța, Cristina Iliuță, oferă detalii: