DISTRIBUIȚI

Primăvara a sosit și ne dă speranța că natura va reînvia, la fel ca în fiecare an, doar pentru noi. Pentru a o răsplăti, echipa și voluntarii Mare Nostrum au deschis, în avans, un atelier de creat mărțișoare prietenoase cu mediul. Acestea au fost imaginate și create de elevii constănțeni.

Atelierul s-a ținut luni, 27 februarie, de la ora 12:00 până la ora 18:00, în incinta unui hipermarket de pe bulevardul I.C. Brătianu. Principalul scop al atelierului de creație a fost acela de la demonstra că și din materialele neconvenționale se pot confecționa podoabe, că hârtia, plasticul și alte obiecte scoase din uz se pot transforma în adevărate obiecte de artă.

20 de elevi, însoțiți de patru cadre didactice de la Liceele Teoretice “Ovidius” din Constanța, „Callatis”, din Mangalia, Grădinița “Perluțele Mării” și Liceul Tehnologic „Gh. Duca” – Structura Sc. Gimnazială „Marin Sorescu”, împreună cu voluntarii Mare Nostrum au creat mărțișoare și felicitări din diverse materiale: carton, hârtie reciclată, carton buretat, pânză, plastic. Unele mărțișoare au fost realizate prin tehnica de quilling, iar copiii aflați în magazin au răspuns invitației elevilor și voluntarilor noștri de a participa la atelierele de creație și au învățat și chiar produs mărțișoare și felicitări pentru mămicile lor.

La inițiativa Mare Nostrum, în perioada 20-28 februarie 2017, s-au organizat expoziții de mărțișoare ecologice, realizate de elevi, în peste 60 de unități de învățământ (grădinițe, școli generale și licee) din tot județul Constanța. Surprinzător este faptul că de doi ani, consecutiv, la această activitate participă și o școală din București, iar faptul că avem alături de noi peste 630 de cadre didactice și aproape 6900 de elevi nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranța că mesajul nostru de protejare a mediului este înțeles și primit cu entuziasm de tânăra generație.