DISTRIBUIȚI

Conform Air France KLM, liderul european pe zborurile lung curier cu plecare din Europa, aproximativ 47% dintre romanii care calatoresc spre hub-urile grupului, Paris – Charles de Gaulle si Amsterdam – Schiphol, calatoresc mai departe spre destinatii intercontinentale, conform wall-street.ro.

Grupul Air France KLM opereaza in prezent 4 zboruri zilnice cu plecare din Romania in programul de iarna (2 spre Amsterdam si 2 spre Paris) si 6 zboruri in programul de vara (3 spre Amsterdam si 3 spre Paris). Acestora li se mai adauga zborurile operate in parteneriat cu Tarom, membru al aceleiasi aliante aeriene, Skyteam.

Statele Unite ale Americii si Canada se afla in topul destinatiilor intercontinentale alese in anul 2016 de catre pasagerii romani. Cele mai cautate orase de pe continentul Nord-American sunt New York, Washington, Los Angeles, San Francisco, Montreal si Toronto.

O crestere a numarului de turisti romani se inregistreaza si pe zborurile spre destinatii din Caraibe si Oceanul Indian, Republica Dominicana, Cuba si Mauritius fiind destinatiile preferate de romani in aceaste regiuni.

Pentru a completa lista destinatiilor Air France din Oceanul Indian, incepand de la 1 Noiembrie 2017 Air France va opera si 2 zboruri saptamanale spre capitala Maldivelor, Malé. Zborul va fi operat cu aeronave Boeing 777-200, echipate cu cele mai noi cabine Air France.