DISTRIBUIȚI
Campanie donare sange

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța în colaborare cu  Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3, Asociația Părinților „Primii 3 Pași”, Crucea Roșie, Clubul Callatis Fight Club și Callatis Fight Club  – Minispartanii din localitatea Mangalia, organizează o acțiune de donare de sânge sâmbătă, 11 februarie, între orele 8.30 și 13.30.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea  peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc).

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință de la medicul de familie din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml de lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (adică de 450 ml de sânge) beneficiază la cerere de:

-7 tichete de masă pentru produse alimentare;

-o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvența în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;

-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Astfel, oamenii sunt așteptați sâmbătă, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3, de pe strada Bulevardul 1 Decembrie 1918, Nr. 62, cu un act de  identitate valabil, între orele 8.30 și 13.30.