DISTRIBUIȚI

Rapperul Kanye West, unul dintre cei celebri susținători ai președintelui Donald Trump, pare să-și fi șters de pe Twitter postările în care vorbea despre întâlnirea de anul trecut cu pe atunci președintele ales al SUA în care cei doi au discutat chestiuni legate de multiculturalitate, relatează Reuters.

Postările de pe Twitter în care influentul rapper scria pe 13 decembrie că vrea să discute cu președintele ales despre „intimidare, susținerea profesorilor, modernizarea programei și violența din Chicago” lipseau luni de pe contul său.

După întâlnirea de la Trump Tower din New York, West a postat din nou pe Twitter că a simțit că este „important să avem o linie directă de comunicare cu viitorul nostru președinte dacă dorim cu adevărat schimbarea”.

Kanye West, în vârstă de 39 de ani, a apărut ca unul dintre cei mai importanți susținători în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2016. În luna noiembrie a anului trecut, media a relatat că rapperul a fost huiduit în timpul unui concert pentru că și-a declarat sprijinul pentru Trump, deși a menționat că nu a votat la scrutinul prezidențial.

Nu se știe de ce au fost șterse postările despre Trump, dar interpretul hitului „Jesus Walks” a devenit ținta revoltei și a sarcasmului fanilor pe social media după întâlnirea din decembrie cu miliardarul republican.

Potrivit Reuters, reprezentanții lui West au refuzat solicitările agenției de a comenta informațiile.

Site-ul pentru celebrități TMZ, care citează o sursă neprecizată, a scris că West a șters postările de pe Twitter pentru că este nemulțumit de acțiunile lui Trump după învestirea în funcție.

Printre acestea s-ar afla interdicția de călătorie în SUA pentru cetățenii din șapte state predominant musulmane și afirmația lui Trump că va „trimite agenții federali” pentru a remedia situația creată de „masacrul oribil” care are loc la Chicago, referire la numărul mare de victime provocate de infracțiuni cu violență. Rapperul Kanye West a crescut în Chicago, menționează Reuters.