DISTRIBUIȚI

Orașul Istanbul este afectat, astăzi, de o furtună de zăpadă care paralizează viața de zi cu zi a celui mai mare oraș din Turcia, fiind afectat traficul aerian, maritim și rutier, informează DPA, citată de Agerpres.

Circa 400 de zboruri programate pentru sâmbătă și duminică, pe rute naționale cât și internaționale, au fost anulate pe aeroporturile Ataturk și Sabiha Gokcen.

Autostrada din nordul metropolei a fost închisă, iar mai multe autovehicule mari de transport au rămas blocate pe aceasta din cauza ninsorilor din cursul dimineții.

Între timp, toate cursele de feribot dintre zona europeană și cea asiatică a Istanbulului au fost suspendate pe parcursul zilei de sâmbătă, a precizat sursa citată.

În plus, autoritățile au suspendat sâmbătă dimineață traficul maritim în Strâmtoarea Bosfor, în ambele sensuri.

Meteorologii au avertizat că ninsorile abundente vor duce la acumularea unui strat de 20 de centimetri de zăpadă în Istanbul, cetățenii fiind îndemnați să își ia toate măsurile necesare.

Și în vestul și centrul Turciei este așteptat „un val de frig extrem”.

O puternică furtună de zăpadă a lovit vineri regiunea Balcanilor, provocând haos în trafic și întreruperea alimentării cu curent electric și amenințând viețile migranților și persoanelor din zone izolate.