DISTRIBUIȚI

Unul din patru români a ales să își petreacă vacanţa de iarnă pe tărâmuri exotice, plajele de destinaţie fiind cele din Maldive, Cancun, Seychelles sau Phuket, potrivit unui studiu realizat de agenția de turism VarbitTour.

În schimb, petrecerea sărbătorilor mai aproape de casă, în Europa,  este opțiunea pe care au mers 6 din zece români, aceștia alegând piețele de Crăciun precum Budapesta, Viena sau Praga. De altfel, în aceeași categorie intră și românii care aleg să facă schi la Kopaonik, Tirol sau Bansko. Romantismul nu lipsește din sângele celor care vor ceva mai special, așa că city break-ul la Paris, Milano sau Veneția a fost și ea una dintre alegerile românilor care vor petrece sărbătorile peste hotare.

15% dintre români preferă destinaţiile româneşti precum Straja, Poiana Brașov, zonele Maramureșului sau Bucovinei.

Dacă ne uităm la perioada în care și-au făcut rezervările, cei mai mulți (40%) au ales să își rezerve vacanța de iarnă în luna octombrie, în timp ce 30% au fost ceva mai precauţi și și-au rezervat încă din septembrie.

Bijuteria din coroana montană a Serbiei este văzută de vecinii noștri, dar și de către românii care au fost acolo ca fiind echivalentul pârtiilor de schi din Austria, dar mult mai ieftină. Kopaonik este o stațiune aflată la o altitudine de 1800 m, care funcționează circa 6 luni pe an. Kopaonik se află la 600 km de Bucureşti, Sibiu, Braşov, 650 km de Cluj, 400 km de Timişoara și la 350 km de Craiova.

Revelionul la Kopaonik costă 400 de euro de persoană, în Apart Hotel & Spa ZONED 4*, pe perioada 28.12.2016 – 02.01.2017, în cameră dublă, demipensiune și cină festivă de Revelion.