DISTRIBUIȚI

Anul acesta, constănțenii, indiferent de vârstă, au colorat mai mult, decât au citit. Dacă ar fi să ne ghidăm după numărul record de cărți de colorat, vândute în librării în 2016, am putea spune că aceasta este una dintre concluzii.

Librarii ne spun că au avut succes și cărțile SF, dar și cele de dragoste. Cel mai iubit a fost romanul „Cele patruzeci de legi ale iubirii“ al turcoaicei Elif Shafak.

2016 a fost anul care i-a adus pe constănțeni mai aproape de pasiunea pentru colorat, atât de îndrăgită încă din copilărie. Librarul Corina Buhuși ne-a spus că s-au vândut ca pâinea caldă cărțile de colorat cu efect antistres pentru adulți. „Grădina secretă“, dar și „Tărâmul viselor“ s-au clasat pe primele locuri.

Dincolo de cărțile de colorat s-au vândut bine și romanele de dragoste, preferate, după cum era poate de așteptat, de către doamne și domnișoare.

Bărbații, pe de cealaltă parte, au cumpărat mai ales romane SF.

Pentru anul care stă să vină, cititorii tomitani spun că vor să descopere pe rafturile librăriilor autori de calitate, talentați și, desigur, cărți bune.

Reporter: Silvia Pascale