DISTRIBUIȚI

Pârtiile din Poiana Brașov s-au deschis astăzi. cu două săptămâni mai devreme decât anul trecut. Părțile inferioare ale pârtiilor Lupului și Subteleferic rămân, momentan, închise.

„Starea pârtiilor este foarte bună, stratul de zăpadă în partea superioară depășește un metru, iar în părțile inferioare ale pârtiilor, între 50-70 de cm. Zăpada a fost produsă în cea mai mare parte de echipamentele de înzăpezire, este zăpadă artificială și având în vedere că temperatura medie este acum între minus cinci și minus 10 grade Celsius, instalațiile pentru producerea zăpezii artificiale vor funcționa și în zilele următoare”, a declarat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz, citat într-un comunicat de presă pentru Agerpres.ro.

Se poate schia pe următoarele pârtii: Lupului — partea superioară, Kanzel, Sulinar și Drumul Roșu — până la bază, Bradului și Stadionului. Deocamdată rămân închise pârtiile Ruia, Subteleferic-zona inferioară și Lupului—zona inferioară.

Pe pârtia Bradul va funcționa și instalația de nocturnă, astfel că turiștii se pot bucura de schi și după lăsarea întunericului.

De joi, au fost puse în funcțiune și instalațiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă respectiv, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadionului.

Și pârtia de săniuș este funcțională și, dacă condițiile meteo vor permite, în perioada următoare vor fi deschise și pistele de tubing, potrivit sursei citate.