DISTRIBUIȚI

Din această dimineață de la ora 8:00 şi până mâine noapte la ora 2:00 va fi în vigoare o nouă alertă cod galben de vreme rea. Vântul va sufla cu viteze de peste 60km/oră în toată ţara, iar la munte chiar şi peste 90 km/oră. În nordul şi centrul țării va ninge, iar pe spaţii mici, cantităţile de apă acumulate vor fi importante. La altitudini mari, zăpada va fi spulberată şi viscolită, susțin meteorologii ANM. Tot pe crestele montane își vor face apariția lapoviţa şi ploaia, favorizând astfel formarea poleiului.

Pe parcursul zilei de astăzi, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în interiorul arcului carpatic, unde va cădea lapoviţă sau ninsoare. Ploi slabe îşi vor face local apariţia local şi în est, din a doua parte a zilei. Temperaturile maxime, apropiate de cele normale pentru această perioadă, vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei şi Dobrogea. De asemenea, în a doua parte a nopții care urmează ne putem aștepta la intensificări semnificative ale vântului de 65…70 km/h pe litoral, iar local este posibil să cadă precipitații și să se formeze polei.

Pe durata weekendului, vremea se menţine liniştită sub aspectul precipitaţiilor.

Mâine în special va continua să ningă pe suprafeţe mici în nord, centru, iar vântul va fi mai activ în est, sud, precum şi pe creste unde va fi viscol. Temperaturile vor pierde câte 2-3 grade de la o zi la alta, astfel că prima zi a săptămânii viitoare,va aduce cel mult 4 grade Celsius în sudul Olteniei. Mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, gerul se va instala în depresiuni şi nu este exclus să se formeze ceaţă.

Discuții

comments