DISTRIBUIȚI

Întreaga țară se va afla sub cod gașben de vreme severă, începând de vineri dimineață, de la ora 8.00, până sâmbătă, la ora 2.00.

Se vor semnala intensificări ale vântului în vest, sud şi est şi pe arii restrânse polei și ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, nordul şi centrul ţării.

Conform meteorologilor, în intervalul menţionat vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55…65 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.