DISTRIBUIȚI

Nordul staţiunii Mamaia este una dintre puţinele zone cu potenţial mare de dezvoltare. Aici este, practic, singurul loc din Mamaia unde se mai pot ridica imobile noi, iar cartierul tinde să devină o zonă rezidenţială de lux pentru cei cu posibilităţi financiare mult peste medie.

În plus, specialiştii în construcţii apreciază că, în ciuda problemei sezonalităţii, oportunitatea închirierii pentru turişti și cumpărarea unei case de vacanţă fac din locuinţele respective investiţii inteligente. Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Constructurilor din România apreciază că potenţialul de cazare de pe litoral nu şi-a atins limitele, iar construcţia unor locuinţe care pot fi închiriate în timpul sezonului este, cu siguranţă, o afacere bună.

Ioan Ududec este agent imobiliar cu o vastă experienţă în domeniu şi a remarcat oportunitatea de a deţine un teren în zona de nord a staţiunii Mamaia sau de a construi acolo. Specialistul imobiliar apreciază că preţurile proprietăţilor din zonă vor mai creşte în viitor, mai ales după ce acest cartier rezidenţial va fi finalizat. În prezent, locuinţele din zonă, aflate în vecinătatea cluburilor, se închiriază chiar şi cu 100 de euro pe noapte. Amenajarea promenadei pe malul mării a făcut zona şi mai atractivă pentru potenţialii investitori, dar şi pentru cei care doresc o locuinţă în zonă.

Constantin Grecu este unul dintre dezvoltatorii care construiesc în zonă. Proiectul său cuprinde, iniţial, construcţia a două blocuri, dar prevede continuarea cu alte două imobile, care vor face parte din același complex. Preţul de construcţie este de aproximativ 600 de euro, pentru că dezvoltatorul şi-a propus să folosească materiale de calitate, care să ţină cont de posibilele influenţe ale factorilor de mediu, cum ar fi salinitatea ridicată a aerului marin. În plus, proiectul este conceput să reziste la un cutremur de 9 grade pe scara Richter. Apartamentele finalizate se vor vinde cu sume cuprinse între 100.000 de euro și 300.000 de euro, cu un preț mediu de 1.300 de euro/mp.

Constantin Grecu a mai precizat că, potrivit informațiilor sale, s-au eliberat anul acesta aproximativ 3.000 de autorizații de construcție, ceea ce arată potențialul în creștere al zonei. Chiar dacă, în prezent, locuințele de lux sunt înconjurate de stufăriș sau de șantiere, este evident că zona va arăta altfel peste câțiva ani, când se vor finaliza lucrările. Până atunci, este o oportunitate bună de investiții, mai ales că există posibilitatea ca valoarea proprietăților din zonă să crească în următorii ani.

Discuții

comments