DISTRIBUIȚI

Vremea va fi normală termic, dar instabilă, în următoarele 24 de ore în Dobrogea.

În Dobrogea, minimele de la noapte vor fi cuprinse între 2 şi 7 grade Celsius, iar maximele termice de sâmbătă se vor încadra între 12 şi 16 grade.

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova.

O informare de ploi şi vânt puternic, valabilă pentru toată ţara va intra în vigoare sâmbătă, la ora 16.00 şi va expira duminică seara, la ora 22.00.

<em>Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h.
În toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea.
</em>