DISTRIBUIȚI

Roche Diabetes Care Romania oferă gratuit aparate Accu-Check® Active pentru măsurarea glicemiei și 10.000 de teste de glicemie, pentru campania de investigații medicale gratuite desfăşurată de Fundaţia Renaşterea, în parteneriat cu Roche România.

Această campanie se desfăşoară cu ajutorul unei Unităţi Mobile de Diagnostic, pe parcursul a cinci luni, în perioada august – decembrie 2016. Campania are ca scop oferirea de investigaţii medicale gratuite femeilor din mediul rural sau din zone defavorizate care nu au acces la investigaţii medicale, din cauza nivelului scăzut de informare şi educatie cu privire la importanţa controalelor medicale periodice precum şi a implementării deficitare sau lipsei totale a programelor de screening pentru cancer de sân şi de col uterin.

Unitatea de Diagnostic Mobil staționeaza în orașul Eforie în perioada august – septembrie a acestui an. În luna august, prin Unitatea Mobilă de Diagnostic, au beneficiat de controale medicale gratuite peste 400 de femei, s-au realizat 380 de teste Babeș-Papanicolau și 230 de mamografii.

Aceasta campanie de investigatii medicale gratuite pentru femei se desfașoară ca urmare a înființării, la sfârșitul lunii iunie, a Coaliției pentru Sănătatea Femeii. Parteneriat strategic între ONG-uri, companii, instituții publice cu atribuții în domeniul medical și profesioniști din sistemul medical, Coaliția are ca scop promovarea importanței prevenției și reducerea mortalității asociate cancerului de sân, col uterin și ovarian.

Programările pentru investigații se pot face la numărul de telefon 0756 713 652, de luni până vineri, în intevalul orar 9.00-15.00.