DISTRIBUIȚI

Pentru prima data la malul marii, la Constanta, în ultimul weekend al verii, pe 27 și 28 august, în parcarea Maritimo Shopping Center, turiștii și constănțenii sunt așteptați la cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Drift.

Aproximativ 51 de piloți din România și Bulgaria au confirmat participarea la eveniment, care se va desfășura de-a lungul a două zile, pe 27 și 28 august.

Sâmbătă, 27 august, vor avea loc antrenamentele libere și calificările. După calificări se va formă un Top 16, iar duminică se vor disputa battle-urile, un fel de tandem în 2, eliminatorii, în urma cărora se va decide câștigătorul etapei. Evenimentul este impărtit pe două clase, Pro și debutanți.

Printre participanți se număra dublul campion european la drift, Călin Ciortan, revenit în campionatul intern după aproape trei ani de pauză, campionul național en-titre Sorin Ene, liderul actual, bulgarul Ștefan Stefanov, dar și instructorii Academiei de Drift, Marius Mitrache și Gabi Imre.

De asemenea, la etapă va participa și cea mai tanără femeie-pilot de drift din Europa, Kristalina Stefanova (15 ani), care se află pe locul 3 în clasamentul general al debutanților din acest sezon. O altă poveste interesantă este cea a soților Popescu, Daniel și Corina, participanți și la această etapă, dar și familia Olteanu, tată (Valentin) și fiu (Cătălin), acesta din urmă fiind lider la clasă debutanți.

Evenimentul face parte din calendarul de evenimente Mamaia Style al Asociației Litoral – Deltă Dunării.