DISTRIBUIȚI

La aceasta oră, pe DN1 Ploiești – Brașov traficul rutier este în continuare intens.

Astfel, pe sensul de mers către Brașov se merge în coloană (cu viteză redusă), de la km 101+600 de metri până la Comarnic și de la Sinaia (km 211+300 de metri) până la Bușteni, iar pe sensul de mers către Ploiești (pe coborâre), se circulă în aceleași condiții (cu viteză redusă) de la Azuga (km 137) până la Bușteni.

Pentru evitarea aglomerației de pe DN1, conducătorii auto pot avea în vedere și rutele alternative: – către Braşov DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele; – către Sinaia DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia. În zona Bran – Moeciu: A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov; DN1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal, DN73A Predeal – Râşnov, DN73 Râşnov – Bran – Moeciu.

Pe A2 București – Constanța traficul este intens pe sensul de mers către București, însă nu sunt semnalate probleme deosebite de fluență. Aglomerație se semnalează în continuare pe DN39. Se circulă îngreunat pe segmentul Agigea – Eforie Nord – Eforie Sud – Costinești.

La Agigea, capacitatea de circulație a DN39 este diminuată din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi ale podului fiind închise. Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea (situat pe DN39), conducătorii auto care vin de pe autostrada A4, pot să folosească noul pod. Astfel, înainte de ieşirea de pe autostrada A4 în DN39, aceștia se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 – Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord. În sens invers (dinspre Mangalia), la ieşirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecţie cu sens giratoriu se părăseşte la a doua ieşire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăseşte primul sens giratoriu la a doua ieşire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

În județul Vâlcea, traficul rutier pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu a fost reluat pe ambele sensuri în localitatea Bujoreni, la kilometrul 181+600 de metri, unde, din cauza unui tir care a ajuns de-a curmezișul drumului, circulația a fost oprită pentru scurt timp. Precizăm, totodată, că se circulă foarte greu (valori ridicate de trafic) între Râmnicu Vâlcea și Călimănești.

În județul Argeș, tot pe DN7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, se circulă îngreunat la intrarea în comuna Bascov dinspre A1 (între km 116 și 121), deoarece mulţi conducători auto încetinesc sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferată simplă închisă.