DISTRIBUIȚI

Gimnasta Cătălina Ponor a postat pe un site de socializare un text în care își exprimă nerăbdarea de a participa la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice din Brazilia.

Ea menționează că participarea sa la această ediție a Jocurilor Olimpice constituie un vis împlinit după o carieră sportivă plină de succes. „Vineri noapte voi purta drapelul României la deschiderea Jocurilor Olimpice, pe stadionul Maracana. Un vis indeplinit!”, a scris Cătălina.

Cătălina Ponor a fost desemnată să poarte tricolorul României la festivitatea de deschidere în momentele de prezentare a delegațiilor țărilor participante. Festivitatea de deschidere are loc vineri noapte spre sâmbătă, la ora 2.00, ora României, pe stadionul olimpic Maracana din Rio de Janeiro, cunoscut drept Templul Fotbalului pentru microbiștii brazilieni.

Cel mai vârstnic sportiv român participant la Olimpiada de la Rio este gimnastul Marian Drăgulescu, care pe 18 decembrie 2016 va împlini 35 de ani.

Perechea formată din tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău va debuta contra argentinienilor Federico Delbonis/Guillermo Duran, în proba masculină de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Românii sunt favoriții numărul cinci în această probă și au cea mai bună șansă la o medalie în turneul olimpic de tenis.
Dacă vor câștiga acest meci, Mergea și Tecău vor juca în optimi cu învingătorii din partida Santiago Gonzalez/Miguel Angel Varela (Mexic) și Colin Fleming/Dominic Inglot (Marea Britanie).

La Jocurile de vară de la Rio, care au loc în plină iarnă australă, vor participa peste 10.500 de sportivi, din 206 țări, printre care și România, care va avea o delegație de 96 de sportivi și 7 rezerve, la 15 sporturi. Portdrapelul delegației noastre va fi gimnasta Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, la Atena.

Sportivii se vor întrece la 28 de discipline sportive, în 306 probe, marea competiție polisportivă urmând să se încheie în data de 21 august. Sporturi care au fost (re)introduse la această ediție sunt rugby-ul, cu varianta sa în 7, și golful.