DISTRIBUIȚI

Ediția din aceasta vară a evenimentului MINERAL EXPO se va desfășura în perioada 11-14 august 2016 și va fi gazduită de Muzeul de Artă Constanța.

Conceptul Mineral Expo iși propune să aducă împreună iubitorii de frumos: bijutieri, artiști hand made, pasionați de geologie, cunoscători ai tainelor cristaloterapiei, mineralogi,experți și critici de artă.

Expoziția cu vânzare de cristale, bijuterii și minerale de colecție, va aduce în fața publicului constănțean, ca în fiecare an, exponate de senzație. Pentru aceasta ediție organizatorii au pregatit două prezentari de piese unicat:

– O serie de coliere din opal, care prezintă un joc de culori unic, fascinant. O feerie de lumină refractată în culorile spectului, formată prin fenomenul de interferență datorată microcristalelor mineralului, face din aceste piese adevarate opera de artă ale Pamantului. Între aceste coliere se regasesc și exponate de o înaltă calitate, din categoria Welo Opal, descoperite în zonele muntoase din provincia Welo Etiopia. Opalul, considerat piatra natională a Australiei, deoarece aceasta tara produce aproximatix 97% din cantitatea prelucrata, a fost prezent în bijuteriile de pe coroanele regale franceze iar unul din cele mai deosebite, cu tente rosiatice numit „Arderea Troiei” a fost daruit de Napoleon, Josephinei.

– O colecție privata de 12 cranii din cristal de cuarț extras din mina Ron Coleman Arkansas – Statele Unite ale Americii. Acestea au dimensiuni și claritati diferite, cel mai mare depasind 4 kilograme. Toate sunt realizate cu mijloace rudimentare, dar de o precizie și cu un finisaj excepțional. Piesele din colecție sunt asemanatoare celebrelor artefacte mayase.

Totodată pe parcursul celor 4 zile, peste 25 de expozanții vor prezenta prin pricepere, maiestrie, eleganță și minutiozitatea detaliilor spectaculoasa lume a mineralelor.

Mineral Expo Constanta 2016 se desfășoară la Muzeul de Artă Constanța, Bulevardul Tomis nr. 82-84. Intervalul orar de vizitare este 10.00-20.00, iar intrarea este liberă.