DISTRIBUIȚI

Și în săptămâna care a trecut, polițiștii constănțeni au fost alături de turiștii veniți în vacanță pe litoralul românesc, desfășurând activități informativ-preventive.

Astfel, zilnic, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Serviciului Cabinet și jandarmii constănțeni sprijiniți de voluntarii Crucii Roșii au continuat activitățile preventive pe plajele din Mamaia, Eforie, 2 Mai, Saturn, Năvodari, Techirghiol și în zonele cu aflux mare de turiști.

Astfel, oamenii legii au discutat cu turiștii pentru adoptarea unor comportamente antivictimale și prosociale, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din camerele de hotele, din auto și prevenirea disparițiilor de minori.

În cadrul activităților, fiecare turist care a întâlnit polițiștii, jandarmii și voluntarii Crucii Roșii a fost informat cu privire la modalitățile de petrecere a timpului liber pe litoralul Mării Negre și cu privire la  prevenirea victimizării.

De asemenea, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa şi cei ai Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa au desfăşurat activități informativ – preventive  în Taberele din 2 Mai, Năvodari, Eforie și în C.P. Sparta din Techirghiol pentru prevenirea comportamentelor de risc la minori.

Temele abordate au vizat prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării copiilor, implicit a dispariţiilor de minori, prevenirea violenţei ca urmare a consumului de alcool şi alte substanţe interzise și răspunderea penală a acestora.

Ca activitate inedită, polițiștii BAPC au fost prezenți în acest weekend și în autobuzele supraetajate care fac turul turistic al Constanței și stațiunii Mamaia, sfătuid călătorii șă își păzească propriile bunuri, să adopte un comportament antivictimal, distribuind minorilor ”brățara de vacanță” pentru prevenirea disparițiilor de minori, activitatea primind un feedback pozitiv.