DISTRIBUIȚI

La Casa de Cultură din Mangalia va fi lansat, sâmbătă seara, la ora 20.00, romanul „Biblia pierdută”, al lui Igor Bergler, cea mai vândută carte din ultimii 20 de ani a unui scriitor român, în prezenţa autorului. Cu un impact copleşitor asupra cititorilor, cartea a stabilit şi doborât record după record.

Astfel, „Biblia pierdută” a înregistrat recorduri absolute pe piaţa de carte din România, stabilind un prim record la prevânzare, cel mai mare din istoria ţării, peste 10.000 de exemplare, iar în patru luni s-a autodevansat, apropiindu-se de 75.000 de exemplare vândute.

În primul weekend la apariţia în librării s-au vândut 3.200 de exemplare. În scurt timp, romanul a devenit cea mai vândută carte la cea de-a 22-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus – cel mai mare târg de profil din România, cu peste 1.600 de exemplare vândute. Tot aici, cei 125.000 de vizitatori ai târgului au ales „Biblia pierdută”.

Cartea a depăşit 24.000 de fani pe Facebook, fapţ de asemenea, fără precedent în România. Fiind un thriller plin de suspans, cu teme masonice, criptice, simboluri iniţiatice, într-un parcurs care constituie o punte de legătură între trecut şi prezent, romanul continuă să fie căutat, cumpărat, citit şi recomandat.

În primăvara acestui an, după o luptă crâncenă între agenţii literare de renume de pe glob, autorul a semnat un contract cu Trident Media Group, care are dreptul de a reprezenta în întreaga lume cea mai de succes carte din ultimii 20 de ani din România.