DISTRIBUIȚI

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a instalat un nou automat de eliberare permise de acces în Rezervaţie în apropiere de localitatea Corbu, judeţul Constanţa, potrivit unui comunicat de presă făcut public pe site-ul instituţiei tulcene.

Acesta este cel de-al treilea automat de eliberare a permiselor de acces în Deltă, celelalte două care au devenit funcţionale începând de anul trecut fiind instalate la sediul din Tulcea al ARBDD, precum şi la cel al Comisariatului d Control Integrat Delta Dunării din Jurilovca.

‘La automate, achitarea contravalorii permiselor, stabilite prin Ordinul Ministrului Mediului şi Pădurilor nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei ‘Delta Dunării’ la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, se poate face cu numerar sau cu card bancar. Introducerea datelor de identificare a persoanelor se poate realiza fie prin scanarea cărţii de identitate, fie prin introducerea manuală a datelor. Utilizatorul este îndrumat, pas cu pas, prin afişarea instrucţiunilor de utilizare atât pe ecranul aparatului cât şi în proximitatea automatului’, se arată în comunicatul de presă al ARBDD.

Permisele de acces în Deltă se pot obţine, potrivit sursei, şi de la Centrele de Informare şi documentare ale ARBDD din localităţile Sulina, Crişan, Sf. Gheorghe şi Murighiol. ‘O altă modalitate de obţinere a permiselor este online, prin aplicaţia implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online, prin intermediul căreia se pot obţine rapid permise de acces şi de pescuit direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar’, se mai menţionează în sursa citată.

Anul trecut, potrivit Raportului de activitate al ARBDD, 86.086 de turişti au vizitat Delta Dunării, 48.093 dintre aceştia fiind români.

Tot anul trecut, ARBDD a emis 66.753 de permise de acces persoane în Deltă, 4.272 de permise de acces pentru nave şi ambarcaţiuni, 11.111 permise pentru mijloace auto, 33 de permise pentru cercetare ştiinţifică, 143 de permise pentru desfăşurarea unor activităţi, precum şi 34.108 permise de pescuit sportiv.

Valoarea unui permis variază în funcţie de durata sejurului unei persoane în Deltă, unele categorii de persoane beneficiind de reduceri şi de gratuităţi pentru accesul în RBDD.

AGERPRES