DISTRIBUIȚI

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, pe A2 București – Constanța traficul rutier se desfăşoară fără probleme de fluenţă. Până la această oră, nu au fost semnalate evenimente rutiere și nici blocaje sau coloane.

Prin staţia de taxare de le Feteşti, de pe A2 Bucureşti – Constanţa, se trece fără probleme de fluenţă. Conducătorilor auto, că prin staţia de taxare de se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca plata peajului să se facă înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor de pe autostradă sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

Pe DN39 Mangalia – Agigea, se circulă mai îngreunat la ieșirea de pe A4 și intrarea pe DN39, la Agigea, aceasta și din cauza diminuării capacității de circulație a drumului național (două dintre cele patru benzi ale podului fiind închise din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea). De asemenea, și pe raza staţiunii Eforie Nord traficul rutier este mai intens, însă nu sunt semnalate blocaje în trafic.

Pe DN1 Brașov – Ploiești nu sunt semnalate probleme deosebite defluență, însă traficul rutier estemai intens pe segmentul Azuga – Bușteni al DN1 precum și în zona Comarnic.

Autostrada A2 București – Constanța poate prelua fără probleme valorileridicate de trafic, însă este posibil ca, din a doua parte a zilei, valorile de trafic să înceapă să crească și să se circule în coloană pe sensul de mers către Capitală. Conducătorilor auto care se deplasează pe A2 București – Constanța li se recomandă:

– să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

– să respecte limitele legale de viteză;

– să folosească luminile de întâlnire;

– să seasigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

– să pună înfuncţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

– să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

– să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

– în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Atenție!Traficul rutier pe autostrada A2 București – Constanța (precum și pe celelalte artere de circulație) este monitorizat permanent de către Poliția Rutieră, care acționează cu efective mărite, atât pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, cât și pentru fluidizarea circulației și îndrumarea participanților la trafic.