DISTRIBUIȚI

În această săptămână, mai exact pe data de 2 iulie, se va desfășura cea de-a opta ediție a evenimentului Noaptea lungă a filmelor scurte.  Până acum, acest maraton de film s-a desfășurat doar în Capitală, dar anul acesta au fost incluse în circuitul cinematografic încă patru orașe din țară.

Este vorba despre Brașov, Timișoara, Cluj Napoca și Constanța, localități în care ShortsUP va prezenta scurtmetrajele premiate de marile festivaluri de film.  Acestea au fost premiate de juriile festivalurilor de la Oscar, Bafta, Berlin sau Clermont-Ferrand.

Cinefilii vor putea urmări în Parcul Tăbăcăriei, pe parcursul a opt ore, comedii, documentare, animații și ficțiuni. Alături de miile de spectactori prezenți la acest maraton, constănțenii vor avea și rolul juriului, acela de a putea vota scurtmetrajul preferat din selecția de filme, printr-un vot în competiția ShortsUP Audience Award. Filmul care va primi cele mai multe voturi din partea publicului va deveni câștigătorul Nopții Lungi a Filmelor Scurte. La Constanța, acest eveniment este realizat și organizat de Asociația Descoperă Constanța și Centrul Cultural Județean Teodor Burada.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi achiziționate la fața locului, iar costul lor este de 12 lei pentru adulți și 3 lei pentru elevi sau studenți.

Discuții

comments