DISTRIBUIȚI

În data de 29 iunie este aniversată Ziua Internațională a Dunării, ce a fost sărbătorită pentru prima dată de ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River) în anul 2004 pentru a marca împlinirea a 10 ani de la semnarea Convenției privind Protecția Fluviului Dunărea.

Prin efortul comun al diferitelor organizații, sărbătorirea Zilei Dunării în întreg bazinul Dunării a devenit un eveniment anual, un omagiu adus fluviului și râurilor care se varsă în el.

Astfel, 14 țări din bazinul Dunării sărbătoresc împreună unul dintre cele mai mari sisteme fluviale ale Europei, Dunărea, natura si oamenii ce trăiesc în cuprinsul ei.

Ziua Dunării 2016 este o celebrare a unor ape mai curate, râuri mai sigure.

Festivaluri pe malul apelor, întâlniri publice si evenimente educativ—distractive, vor aduce un omagiu fluviului și afluenților săi, popoarelor de pe malurile sale și progreselor realizate.

Ziua Dunării întărește ‘solidaritatea Dunării’, subliniind faptul că, în ciuda diferențelor culturale și de istorie, avem o dorință și responsabilitate comună de a proteja resursele noastre prețioase.

Administrația Rezervației Biosferei, Delta Dunării’ (ARBDD) împreună cu Asociația Euro Tulcea și scolile din municipiu, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Secția de Gospodărire a Apelor Tulcea vor organiza actiuni dedicate fluviului Dunărea.

În data de 29 iunie, ARBDD împreună cu elevii vor determina calitatea apei Dunării pe nava laborator din dotare, iar pe pontonul ARBDD se vor desfășura ateliere tehnico-creative, desene, etc..