DISTRIBUIȚI

Compania britanică ce operează portalul de pariuri şi jocuri de noroc Bet365 a contestat în instanţă decizia Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) de a-i suspenda licenţa de operare în România.

Într-un punct de vedere transmis pentru Gândul, Bet365 arată că decizia ONJN a fost discriminatorie, iar faptul că acum se îndreaptă împotriva jucătorilor români serveşte doar pentru a strânge bani la buget şi a favoriza concurenţa.

Compania a transmis mesaje clienţilor, prin care le spune că dacă sunt amendaţi sau dacă sunt chemaţi la ONJN, le oferă asistenţă juridică gratuită. Peste 50.000 de români care au jucat pe bet365 în perioada 10-30 septembrie au început să fie amendaţi de ONJN cu sume imense, cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

ONJN a acordat licenţă provizorie de operare în România pentru Bet365 pe 7 septembrie, însă a cărei valabilitate începea din 1 octombrie. Compania a continuat însă să îi lase pe jucătorii români pe platformă şi în perioada de până la 1 octombrie, când licenţa nu era valabilă, conform ONJN.

Astfel, ONJN i-a revocat licenţa Bet365 pe 13 octombrie. Compania contestă că acest lucru are o bază legală, deşi în legea jocurilor de noroc se arată clar că licenţele sunt acordate cu valabilitate de la 1 ale lunii.