DISTRIBUIȚI

„Asemănat cu un elefant, Internetul are o memorie greu de imaginat”, spune Raoul Chiesa, fost hacker italian, fondator și CEO la Security Brokers. El sfătuiește utilizatorii de Internet să aibă grijă ce postează, pentru că va fi foarte greu să șteargă acele date, indiferent dacă este vorba de fotografii sau informații cu caracter personal. Chiesa participă la Congresul Internațional „Cybersecurity în România — platformă de dialog public-privat”, alături de mai mulți specialiști în securitate informatică, inclusiv reprezentanți ai Serviciului Român de Informații.

În sprijinul afirmației sale, Chiesa a apelat la ajutorul unui actor sibian care, în timpul unei scenete, i-a spus unui programator foarte multe lucruri despre el, deși nu l-a văzut în viața sa, bazându-se doar pe ceea ce acesta a postat de-a lungul anilor pe diverse pagini de pe Internet.

Congresul de la Sibiu nu este dedicat doar specialiștilor ci și publicului. La parterul Casei se Cultură a Sindicatelor din Sibiu, oricine poate sta de vorbă până sâmbătă cu reprezentanții mai multor firme, dar și ai Serviciul Român de Informații, pentru a afla cum să își protejeze datele din telefon sau calculator.

Discuții

comments