DISTRIBUIȚI
Revellers salute with beer after the opening of the 179th Oktoberfest in Munich September 22, 2012. Millions of beer drinkers from around the world will come to the Bavarian capital over the next two weeks for the 179th Oktoberfest, which starts today and runs until October 7, 2012. REUTERS/Michael Dalder(GERMANY - Tags: SOCIETY ENTERTAINMENT) ORG XMIT: MDA28

Sărbătoarea tradiţională a berii din Germania, Oktoberfest, ajunsă la cea de-a 182-a ediție, a început în stilul obişnuit, după ce primarul Munchenului Dieter Reiter a dat cep primului butoi de bere sâmbătă la prânz, informează DPA.

Berea a început să curgă după numai două lovituri de ciocan, iar prima carafă de un litru a fost înmânată prim-ministrului bavarez Horst Seehofer. Conform tradiției, berea trebuie să curgă după cât mai puține lovituri în butoi. Anul trecut primarul a avut nevoie de patru lovituri pentru a da cep primului butoi.

Chiar înainte de începerea oficială a festivalului, care este de așteptat să atragă 6 milioane de vizitatori pe parcursul celor 16 zile, corturile umpluseră până la refuz „Wiesn” — cum este cunoscut locul de desfășurare.

Munchenul se confruntă în paralel cu un aflux de migranți care fug mai ales din Siria, Afganistan și Irak, cu peste 20.000 de cereri de azil pentru fiecare din ultimele două weekenduri, chiar dacă restabilirea duminică a controalelor la frontiera austriacă a redus sosirile din această săptămână, scrie AFP.

Cu toate acestea, autoritățile bavareze intenționează să „separe diferitele grupuri, astfel încât să nu apară niciun conflict”, argumentând că solicitanții de azil veniți majoritar din țările musulmane „nu sunt obișnuiți să întâlnească în public oameni extrem de beți”.

Oktoberfest datează din 1810, când a început sub forma unei curse de cai la Munchen pentru a amuza publicul cu ocazia nunții prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen. De atunci, festivalul a fost întrerupt de mai multe ori, în anii marcați de războaie și mari epidemii.

Discuții

comments