DISTRIBUIȚI

Aproximativ 1.300 de sportivi amatori şi profesionişti din peste 20 de ţări vor participa, sâmbătă și duminică, la a şaptea ediţie a „Triathlon Challenge Mamaia”, cel mai mare concurs de acest gen din Europa de Est şi Balcani.

Anul acesta, „Triathlon Challenge Mamaia” a devenit Cupă Europeană Premium, cu un buget de premiere generous şi cu sportivi de elită la start.

Ziua de sâmbătă este rezervată amatorilor care vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă. Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon.

Probele de alergare şi ciclism se desfăşoară pe şosea, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată sută la sută, iar înotul se face în Lacul Siutghiol, cu start şi finiş la ponton.

Tot sâmbătă promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. În premieră, în cadrul concursului Triathlon Challenge Mamaia, va avea loc un cros popular, pe distanţa de 4 kilometri, accesibil pentru orice vârstă şi nivel de pregătire.

Ziua de duminică este dedicată în totalitate celor mai buni triatlonişti profesionişti din lume, care se vor întrece în cadrul etapei de Cupă Europeană Premium, organizată sub licenţa Uniunii Internaţionale de Triathlon.

La startul competiţiei se vor afla sportivi din peste 20 de ţări, care vor lupta pentru punctele oferite în clasamentul european de profil, dar şi pentru premiile record puse în joc. Faţă de anul trecut, fondul de premiere s-a dublat, ajungând la 25.000 de euro.

Discuții

comments