DISTRIBUIȚI

Portul Constanța a fost desemnat ca punct de start pentru SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016 (Regata Internațională a Mării Negre pentru Marile Veliere) de către Sail Training International, organizatorul tradiționalelor regate-școală care au loc anual în toată lumea.

Potrivit managerului de proiect, Alin Vintilă, reprezentatul Navigator Yacht Club, organizatorii au anunţat că a fost acceptată propunerea avansată de partenerii români, luând în considerare succesul ediției 2014, când Constanța, ca port de escală intermediară pentru cele 13 veliere (șapte de clasă A, patru de clasă B și alte două de clasa C și D), a atras peste 100.000 vizitatori în patru zile. Robin Snouck Hurgronje, președinte Sail Training International și Black Sea Tall Shipp Regatta 2016 menționează că prima ediție a regatei a fost percepută ca un un mare succes pentru toate porturile, în 2014, și a dat o șansă unică de formare ca navigatori cadeți pe veliere pentru peste 1.000 de cursanți.

Startul celei de-a doua ediții a SCF Black Sea Tall Ships Regatta va avea loc în perioada 8 – 11 septembrie 2016. Conform programului preliminar hotărât de organizatori, Black Sea Tall Shipp Regatta 2016 va fi compusă din două curse. Prima cursă, cu plecare pe 11 septembrie, este între porturile Constanța și Novorossiysk, pe lungimea de aproximativ 392.009 mile maritime și sosirea pe 22 septembrie în primul port rusesc. Urmează o croazieră intermediară între Novorossiysk și Soci, pentru relocarea flotei, pe distanța de 107.991 mile nautice și a doua cursă, între Soci și Varna, de 515,119 mile maritime, cu startul pe 2 octombrie din Portul Soci, cu sosirea pe 8 octombrie în Bulgaria. În total, aproximativ 1.016 mile marine.

Discuții

comments