DISTRIBUIȚI

În baza Planului de acţiune „Litoral 2015” şi a Campaniei „Fii cu ochii pe bunurile tale!”, poliţiştii de ordine publică şi cei ai structurii de prevenire a criminalităţii au desfăşurat şi în această săptămână, activităţi informativ – preventive în staţiunile Mamaia şi Eforie.

Obiectivul acestor acţiuni informativ – preventive, pe litoral, este creşterea gradului de informare a turiştilor cu privire la faptele antisociale care le pot afecta concediul, poliţiştii oferind sfaturi în vederea prevenirii victimizării populaţiei şi adoptării unei atitudini prevăzătoare.
Au fost oferite spre informare, în caz de necesitate, numerele de telefon ale unităţilor de poliţie unde turiştii se pot adresa, precum şi informarea despre apelul de urgenţă 112 unde pot sesiza aspecte care aduc atingere ordinei şi siguranţei publice.

De asemenea, poliţiştii s-au întâlnit cu administratorii hotelurilor şi personalul hotelier în scopul instruirii acestora în vederea adoptării măsurilor de siguranţă pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel şi din autovehicule, fiind oferite pliante si afişe cu recomandări preventive, acestea fiind afişate la recepţiile hotelurilor şi unităţilor de alimentaţie publică precum şi în alte locuri vizibile frecventate de către turişti.

S-au purtat discuţii cu turiştii aflaţi pe plajă, pe tema prevenirii furturilor de pe plajă, din corturi, din camerele de hotel şi din autovehicule, s-au oferit sfaturi şi cu privire la prevenirea dispariţiilor de minori de pe plajă.

 

 

Discuții

comments