DISTRIBUIȚI

O şoferiţă care conducea o maşină cu număr de Spania a lovit un copil pe trecerea de pietoni, apoi a fugit. Accidentul s-a produs duminică, 23 august, în jurul orei 16.20, pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în dreptul Liceului de Telecomunicaţii, conform paginii de Facebook Info Trafic Constanta. Copilul, în vârstă de 11 ani, traversa regulamentar Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, pe trecerea de pietoni de la Liceul de Telecomunicaţii.

El s-a asigurat la coborârea de pe trotuarul din dreptul liceului şi a pornit în traversare, spre trotuarul unde se află magazinul Carrefour, de la intersecţia cu strada Nicolae Iorga. A apucat să treacă în siguranţă trei benzi de circulaţie, unde maşinile oprite la zebră îi acordaseră prioritatea cuvenită. Ajuns la ultima bandă de traversat (prima de lângă trotuarul Carrefour), băiatul a fost lovit de o maşină condusă de o şoferiţă, care venea dinspre Casa de Cultură şi mergea spre Trocadero.

Șoferița era însoţită de o altă tânără, ambele brunete, dar niciuna n-a manifestat vreo intenţie de a se da jos din maşină. Vociferările martorilor oculari l-au speriat pe copil şi mai tare, astfel că s-a îndepărtat de locul accidentului şi s-a oprit la poarta familiei sale, din imediata apropiere, pentru a cere ajutor. Şoferiţa a întors maşina, a văzut unde se duce copilul, apoi a accelerat şi a fugit, spun martorii.

Martorii oculari au reţinut că maşina este de culoare gri-argintiu deschis, marca probabil Volkswagen sau Opel Vectra, iar numărul de înmatriculare era de Spania – 4227 BVB. Poliţia Rutieră a demarat o anchetă pentru găsirea şoferiţei vinovate.