DISTRIBUIȚI

În stațiunea Venus au început discuțiile între sindicatele din Sănătate și ministrul Nicolae Bănicioiu. Ministrul a afirmat că majorarea de 25% va fi raportată salariului actual, nu celui din 2009, iar formula de calculare a salarizării nu se modifică.

UPDATE

La finalul întâlnirii, ministrul Sănătății a afirmat că salariile medicilor vor fi majorate cu 25 de procente de la 1 octombrie, efortul bugetar fiind de 150 de milioane de lei lunar, 100 dintre acestea provenind din economiile făcute cu cardurile de sănătate. În privința legalizării atențiilor primite de medici de la pacienți, Nicolae Bănicioiu a spus că se studiază posibilitatea ca medicii să poată presta servicii contra cost după orele de program, în spitale. Sumele obținute ar urma să fie împărțite între medic și unitatea medicală. Profiturile suplimentare obținute, astfel, de medici vor fi, însă, impozitate.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////

„Mă voi întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate şi ai medicilor, dar şi cu premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi sunt convins că vom găsi soluţii pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune în care vom reuşi şi cred că am arătat în aceşti ani că îmi respect angajamentele!”, a scris, sâmbăta trecută, pe Facebook ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„De la 1 octombrie, salariile din sectorul medical vor creşte cu 25% faţă de ce este astăzi, ca venit. Aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii actul normativ în care vom avea exact numărul angajaţilor, sumele, impactul total. Nu este nicio chestiune neclară: de la 1 octombrie aceste salarii vor creşte cu 25%”, a declarat, joi, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, la Digi24. Acesta a precizat că estimarea impactului bugetar pe un an este de 1,7 miliarde de lei.

O estimare arată că, pentru ultimele luni ale acestui an, vor fi necesari aproximativ 400 de milioane de lei. Potrivit ministrului de Finanţe, o parte din aceşti bani va fi din economiile făcute de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar o parte va fi suportată din bugetul de stat.